50 jaar Mazda dealer

50 Jaar Mazda dealer

Image
50_jaar_Mazda_Baak

Vanaf 1972 officiële Mazda-dealer in Alphen aan den Rijn

Waddinxveen, 1 januari 2022. Met de jaarwisseling net achter de rug staat op de eerste dag van dit nieuwe jaar Baak Autocenter in de spotlights. In 2022 is Baak Autocenter 50 jaar Mazda dealer. Het ondernemerschap van directeur Paul Baak is hem, bij dit familiebedrijf, met de paplepel ingegoten door vader Jan Baak. Met een compact team van negen medewerkers staat Baak het gehele jaar door klaar voor klanten op de Koperweg in het Zuid-Hollandse Alphen aan den Rijn.

Familiebedrijf dat door is gegaan van vader op zoon

Wortels bij Boogaard’s Autobedrijf

De wortels van het autobedrijf liggen bij Frans Boogaard. Hij is in de jaren zeventig begonnen met het bedrijf en in 1972 gestart met de verkoop van Mazda’s. Al vanaf het begin dat Boogaard’s Autobedrijf Mazda’s verkoop is Jan Baak, de vader van Paul Baak, betrokken bij het bedrijf. Hij nam destijds het autobedrijf over van Frans Boogaard. In die tijd was er nog een bedrijf met de naam ‘Baak’ in de regio. Dit werd gerund door een neef en dat was de reden dat de naam Boogaard’s Autobedrijf bleef bestaan. In 1983 kwam daar verandering in toen Baak Autocenter officieel werd opgericht.

Jan Baak is altijd ontzettend actief geweest in de autohandel en is dat nog steeds. Hij is tot op de dag van vandaag voorzitter van de Mazda Dealer Ondernemersvereniging (MDOV) en is achter de schermen altijd betrokken bij het bedrijf van zijn zoon. Mede dankzij de betrokkenheid van Baak senior staat het bedrijf op de kaart in de regio.

Bij Baak Autocenter staan we voor:
Vertrouwen
Kwaliteit
Ruim 40 jaar ervaring
Image
50_jaar_Mazda_Baak_Autocenter

Ondernemerschap zit in ons DNA

Paul Baak is vanaf jongs af werkzaam in de automotive branche

In 2006 nam Paul een Daihatsu-dealer over in Alphen, maar hij werkte toen al actief samen met zijn vader die verantwoordelijk was voor de Mazda-verkoop. Paul Baak: “In 2010 heb ik het stokje van mijn vader overgenomen. Mijn vader is tot op de dag van vandaag nog actief met de handel. Ondernemerschap zit in ons DNA. Als sinds mijn basisschooltijd heb ik wat met handel. Naast de verkoop van nieuwe Mazda’s ben ik ook actief in de verkoop van occassions, lease en vastgoed.”

Als één van de eerste Mazda dealers van Nederland heeft Baak Autocenter bewezen een betrouwbare partner te zijn voor de particuliere en zakelijke markt. Sinds 2008 heeft Baak Autocenter ook het merk Hyundai aan hun naam verbonden. Tot 2019 was er naast Alphen aan de Rijn ook een filiaal in Leiden. In 2019 heeft Paul Baak dat verkocht en runt nu de zaak in Alphen met een compact team van negen medewerkers. “De meeste mensen werken hier een lange tijd en we hebben een hecht team. Onze servicemanager Michael van Vliet werkt hier bijvoorbeeld net zolang als ik. We zijn gestart toen we allebei zestien waren. Met het team van enthousiaste collega’s creëren we het beste voor onze klanten.”, aldus Paul Baak.  

Super geholpen, zeer klantvriendelijk! Ze denken mee in oplossingen! Zeer tevreden!